Cos de cumparaturi

0

Cosul de cumparaturi este gol

Cumpara

MENTA - ALIATUL SANATATII

MENTA - ALIATUL SANATATII

- Menta -

Proprietăți și utilizări zilnice

Despre mentă

Menta sau izma, cum mai este cunoscută în limba română, este o plantă medicinală cu miros plăcut și gust răcoritor.

În sens larg denumirea de mentă se referă la numele mai multor plante erbacee, cu frunze dințate si flori puternic mirositoare, răspândite la nivel mondial. Trebuie să ținem cont că multe dintre speciile incluse sub această denumire nu au proprietățile medicinale ale așa numitei mente bune. Prin mentă bună se înțelege o serie de 3 specii de mentă  (la rândul lor cu sute de variețăți), anume: menta de apă, menta dulce și menta piperita (recunoscută ca izma bună).

Proprietățile mentei se datorează frunzelor care conțin ulei volatil bogat în mentol.

Infuzia sau ceaiul de mentă este una dintre cele mai la îndemână metode de a beneficia de efectul ei. Infuzia de mentă are acțiune liniștitoare asupra stomacului, calmând spasmele. Este recunoscută ca un eficient medicament digestiv și hepatic, având însușirea de a mări secreția bilei.

Datorită mentolului ceaiul de mentă servit rece este ideal pentru calmarea vărsăturilor. În plus hidratează organismul, fortifică sistemul nervos și stimulează funcțile stomacului, fiind un detoxifiant de nădejde prin diureza și transpirația pe care le produce.

În zilele caniculare sau în momentele de oboseală, se recomandă băile cu mentă, sub formă de frunze sau plicuri de ceai de mentă infuzate în apa de baie.

Ceaiul de mentă poate fi folosit și în locul apei de gură. Este un remediu natural pentru a înlătura mirosurile neplăcute și pentru a curăța cavitatea bucală.

Menta conține vitaminele A, C, B-6, Calciu, Fier și Magneziu.

Ceaiul de mentă este recomandat pentru consum zilnic.

Metode de consum recomandate

1.Ceaiul de mentă se poate consuma simplu, neîndulcit. Lăsați-l la răcit până ajunge la temperatura camerei, și se va transforma într-o băutură răcoritoare care îți potolește setea.

 

2. Îndulcit cu miere și lămâie. Servește-l îndulcit cu o linguriță de miere și o felie de lămâie. Dacă îți place gustul acrișor al lămâii, încearcă să adaugi suc stors de la 1/3 de lămâie, la care poți adăuga pentru gust și rădăcină de ghimbir.

 

3. Cocktail cu mentă

Dacă vrei să fii gazda unei petreceri de vară perfecte, pregătește pentru prietenii tăi acest cocktail răcoritor de mentă.

Ingrediente (cantitate pentru 20 de porții)

- 10 plicuri de ceai de mentă (Organic Peppermint de la  Taylors)

- 1 litru apă clocotită

- 150 g de miere

- 100 ml suc de soc (socată)

- 10 lămâi verzi (ai nevoie de sucul stors și coaja)

- gheață cât cuprinde

Adaugă ingredientele (plicurile de mentă, mierea, suc de soc, suc de lămâie și coaja) în apa proaspăt fiartă și lasă la infuzat pentru 2 h. Amestecul se va transformă într-un sirop.

Adaugă într-un pahar 60 ml din amestecul obținut și 120 ml de vin spumant și gheață. Pentru varianta fără alcool, adaugă 60 ml din amestecul obținut și 120 ml apă minerală sau apă tonică, plus nelipsita gheață.

 

 

Sperăm că articolul de azi a fost informativ și vă mulțumim pentru timpul acordat!

LIKE, SHARE & SUBSCRIBE!

Vă așteptăm pe site-ul British Gallery pentru a vedea oferta completă de ceaiuri Taylors. Și pe Facebook British Gallery pentru a vedea alte postări interesante.