Cos de cumparaturi

0

Cosul de cumparaturi este gol

Cumpara

Beneficiile ceaiului în zilele toride

Beneficiile ceaiului în zilele toride

Consumul de ceai în zilele toride 

- Beneficiile ceaiului -

beneficiile ceaiului articol

 

Dragi prieteni, HAPPY JUNE!

Pentru că 1 iunie a dat startul verii, ne-am gândit să venim în întâmpinarea voastră cu un articol despre cum să vă bucurați de zilele toride fără a suporta consecințele deshidratării, rezultatul căldurii excesive. Discutăm despre hidratarea prin lichide (și dacă vreți să faceți față căldurii cu brio trebuie să consumați din belșug!), în special despre beneficiile ceaiului (cald și rece) pe timp de vară.

Există o preconcepție cu privire la ceai, că el trebuie consumat în special iarna sau poate când ești gripat sau te ''pândește'' o răceală și vrei să apelezi la proprietățile sale curative.

Asocierea dintre ceai și iarnă se realizează în mintea noastră din cauza temperaturii prin care suntem obișnuiți să servim ceaiul. Ne servim ceaiul extra fierbinte pentru că ne încălzește corpul și ne creează o stare de confort fizic în zilele geroase. Însă ceaiul este o băutură foarte versatilă, ce poate fi servită în numeroase contexte și prezentări, rămâne doar să avem curajul să experimentăm.

Ceaiul - ideal pentru hidratare

Ceaiul este înlocuitorul ideal al apei, pe care deseori ne este greu să o consumăm în cantitățile recomandate de medic. Chiar și apa consumată pe timp de vara ni se recomandă la temperatura camerei pentru a putea obține efectul dorit -> să ne potolească setea.

Motivul pentru care trebuie să consumăm lichide la temperatura camerei este unul pur fizic. Atunci când încercăm să ne răcorim cu lichide și alimente reci, corpul nostru creează efectul contrar. Senzația de răcorire este înșelătoare, pentru ca în următoarele momente să ne alegem cu o transpirație abundantă ce nu este pe placul nostru. De ce se întâmplă? Corpul nostru este un mecanism foarte inteligent care acționează constant în scopul echilibrului. Temperatura corpului uman variază între 36.5 și 37.2 grade Celsius. Prin transpirație corpul reușește să mențină o temperatură constantă, pentru a nu supune organismul la dezechilibru. Atunci când consumăm lichide reci, temperatura corpului nostru scade brusc și organismul suferă un dezechilibru, iar transpirația este metoda de combatere.

Teoria este foarte simplă și ușor de verificat și vă recomandăm câteva articole foarte utile în acest domeniu.

http://www.doctor.info.ro/de_ce_sa_bei_ceai_vara.html

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ceai/ce-ceaiuri-bem-pe-vreme-fierbinte-1166349

http://www.clicksanatate.ro/Vara-ceai-cald-si-apa-minerala_0_5039.html

 

Cum servim ceaiul vara

Recomandarea noastră este să renunțați la ideea ceaiului fierbinte, pentru a vă putea bucura pe delin de beneficiile ceaiului în orice moment al anului. Consumat la temperatura camerei el devine chiar mai gustos, în special ceaiurile decofeinzate,  de fructe sau ceaiul de mentă (care devine mai răcoritor și este ideal pentru hidratarea organismului).

Ceaiul poate să țină vara locul cafelei, sucurilor și chiar mult doritului frappe, fiind o alegere mai sănătoasă. Optați pentru sortimentele cofeinizate de ceai verde sau negru, dar aveți grijă! - cofeina contribuie la deshidratare, spre urmare consumați responsabil.

Puteți experimenta numeroase rețete pentru a descoperi versatilitatea acestei licori. Vă recomandăm să încercați rețeta de Iced Tea Cooler, recomandată de prietenii noștri de la Taylors of Harrogate, realizată cu ceaiul de mure și flori de soc. Bineînțeles rețeta poate fi ușor adaptată în funcție de preferințe.

 

Blackberry & Elderflower Iced Tea Cooler

Ingrediente:reteta iced tea

- ceai de mure si flori de soc (Blackberries & Elderflower Taylors of Harrogate)

- gheață

- o crenguță de floare de soc

1.Infuzează ceaiul cu cel puțin două ore înainte. Recomandarea noastră pentru această rețetă este să realizați o infuzie mai puternică prin adăugarea mai multor plicuri de ceai (pentru 4 persoană adăugă 6 sau chiar 8 plicuri de ceai, în loc de 4 și nu lăsa ceaiul la infuzat mai mult decât este recomandat).

2.După infuzare varsă ceaiul într-un recipient și pune-l la răcit în frigider până ajunge la temperatura pe care ți-o dorești.

3. După răcirea ceaiului, pune într-un pahar gheață alături de fructe proaspete, precum mure și zmeură, și umple paharul cu ceaiul răcit. Pentru decor adăugă o crenguță de floare de soc.

 

Other tips & tricks

Când realizați gheața puteți adăuga în suportul pentru cuburi fructe la alegere, precum fructe de pădure. Sau puteți realiza cuburi de gheață chiar din ceai. infuzii kew green tea taylors

Pentru o băutură extra răcoritoare puteți adăuga câteva frunze proaspete de mentă

Vă recomandăm să consumați ceaiul rece în decursul zilei în care este preparat

Puteți încerca orice sortiment de ceai pe care îl preferați. Ceaiurile Kew de la Taylors sunt ideale, în special pentru că rețele lor sunt realizate cu fructe delicioase.

Alegeți ceaiul dorit și complimentați-l cu fructe delicioase!

Vă recomandăm

1. Ceai verde cu căpșuni și vanilie. Ideal asortat cu căpșuni proaspete și gheață. Foarte răcoritor și gustos!

2. Ceai verde cu mentă parfumată, alături de frunze proaspete de mentă

3. Ceai cu ghimbir și lemongrass, asortat cu rădăcină de ghimbir

și lista poate continua... rămâne doar să te decizi și să dai frâu imaginației :)

 

infuzii kew taylors

Vizitați toate sortimentele Taylors aici!

 

Sperăm că v-a plăcut articolul de azi și că veți experimenta posibilitățile ceșcuței de ceai. O vară minunată vă dorim!