Cos de cumparaturi

0

Cosul de cumparaturi este gol

Cumpara

De ce iubesc englezii ceaiul?

De ce iubesc englezii ceaiul?

De ce iubesc englezii ceaiul? Anglophenia ne dezvăluie!

Astăzi am pregătit un articol de weekend care ne satisface câteva curiozități cu privire la englezi, și ca să fim mai specifici - cu privire la întrebarea de ce există o relație așa strânsă între englezi și ceai .  Articolul este inspirat din video-ul postat de Anglophenia pe canalul de YouTube, emisiunea pe care vă invităm să o urmăriți dacă iubiți stilul englezesc la fel de mult ca noi :). Să trecem la treabă. Enjoy!

Dragostea englezilor pentru ceai este un lucru unanim recunoscut, și acest fapt merge într-atât de departe încât primul lucru care ne vine în gând cu privire la englezi este ceaiul, și bineînțeles accentul lor fascinant, apoi discuția despre vreme...Hey, am zis primul! Deci da, ceaiul! Dar ne-am întrebat cum s-a format această strânsă legătura, și astăzi a venit momentul să dezvăluim secretele "națiunii cu ceai în ea".

Umblă vorba că prima întrebare pe care ți-o adresează un englez este dacă dorești un ceai - Would you like a cup of tea? (musai citită cu accent british!). Întrebarea vine probabil imediat după discuția despre vreme, ambele subiecte fiind subiectele de socializare preferate de englezi.

Dragostea englezilor pentru o cană bună de ceai (sau cum o numesc ei "a nice cup of tea" or "a proper brew") este cât se poate de veridică și este soluția pentru orice scenariu pe care l-ai putea imagina. Spre urmare să presupunem că ai chef de o bârfă cu prietenii? Invită-i la un ceai. Ai un instalator în casă? Pentru englezi ar fi chiar o rușine să nu-i oferi o ceașcă de ceai. Treci printr-o dramă personală? Ceșcuța de ceai ușurează până și cele mai mari conflicte. Da, este foarte adevărat!

Ținând cont de toate aceste situații rezolvate de bine cunoscutul ceai, nu este de mirare că englezii consumă (țineți-vă bine!) circa 165 de milioane de cești de ceai ZILNIC (da, zilnic!)

Dar cum au ajuns una dintre cele mai importante națiuni consumatoare de ceai, pe cap de locuitor? Asta vom afla în continuare...

Să evaluăm câteva momente istorice majore care au contribuit la formarea relației dintre englezi și ceai

.harta tari

British East India Company

Dragostea englezilor pentru ceai face trimitere pe la jumătatea secolului al 17-lea, când importul de ceai din  Marea Britanie era dominat de British East India Company. Englezii aveau în acele timpuri un stoc de ceai constant, chiar expansiv, care era convenabil pentru că Marea Britanie fusese exclusă din comerțul de cafea în timpul războiului cu Franța și Spania. Acest lucru a determinat ca englezii să devină o națiune consumatoare de ceai, în timp ce țările vecine - Spania, Franța, Italia și Germania, rămăseseră iremediabil îndrăgostite de cafea.

Contrabanda de ceaicontrabanda cu ceai

Ceaiul nu a fost dintotdeauna inocenta băutură pe care o savurăm azi. Pe la jumătatea secolului al 18-lea, prețul inccesibil a determinat contrabanda cu ceai și ceaiul contrafăcut. Frunzele de ceai erau amestecate cu alte tipuri de frunze și vopsite. Aceste ceaiuri, de o calitate înșelătoare, erau vândute clasei muncitoare, astfel ceaiul nu mai reprezenta un bun accesibil în exclusivitate celor bogați.

 

 

Afternoon tea

Bine cunoscutul afternoon tea sau low tea (numit astfel din prisma mărimii, sau mai potrivit spus micșorimii meselor pe care se servea) a luat naștere pe la 1841 datorită Ducesei de Bedford, Anna Maria Russell, care a creat această tradiție de socializare alături de o gustare ușoară și o ceașcă de ceai.

În scurt timp ceaiul de după-amiază -> afternoon tea, a devenit un eveniment social cu drepturi depline. Acest fapt trebuie atribuit Reginei Victoria, prietenă cu Ducesa de Bedford, care a formalizat afternoon tea prin recepțiile desfășurate la Palatul Buckingham.

Astăzi, afternoon tea este servit în jurul orei 16:00 și reprezintă o ceașcă de ceai servită alături de sandviciuri, diverse gustări și prăjiturele de casă. "Cream tea" este o noțiune simplificată pentru afternoon tea -> o ceașcă de ceai servită cu biscuiți. ......

palatul buckingham

Dacă articolul nostru de azi vi s-a părut interesant vă invităm să aflați continuarea în următoarea postare, unde vom explica despre "high tea" sau "meat tea", despre inventatorii plicurilor de ceai și despre cum ceaiul a reprezentat un element foarte important în vața socială feminină.

Și dacă v-am făcut poftă de un ceai englezesc de calitate - a proper brew, noi vă invităm să alegeți dintre sortimentele Taylors. Sigur veți găsi un ceai veritabil englezesc pe gustul vostru :).

http://britishgallery.ro/136-ceai

Pe data viitoare!