Cos de cumparaturi

0

Cosul de cumparaturi este gol

Cumpara

Englezii și ceaiul - partea II

Englezii și ceaiul - partea II

 

Continuare....

În articolul de azi vom continua alte momente istorice care ne ajută să elucidăm cum s-a înfiripat "idila" dintre englezi și ceai. Nu uitați să citiți partea I -> http://blog.britishgallery.ro/englezii-si-ceaiul/

 The Tea Bag - Pliculețele de ceai, o invenție americană 

plicuri de ceai

Plicurile de ceai, la mare căutare astăzi, au o istorie nu foarte îndepărtată de timpurile moderne. Trebuie să menționăm că 96% din cantitatea de ceai consumată în Marea Britanie este cea la plicuri, iar această invenție miraculoasă, care a facilitat consumul de ceai este o invenție americană!

Istoria pliculețelor de ceai ne trimite la începutul secolului 20, pe când negustorul de ceai Thomas Sulliven a început să trimită potențialilor clienți mostre de ceai împachetate în săculeți de mătase. Americanii s-au arătat entuziaști cu privire la această invenție, însă Marea Britanie a adoptat plicurile de ceai începând din 1950.

High Tea 

Dacă nu erați convinși că atașamentul englezilor față de ceai este cât se poate de real, atunci trebuie să vă povestim despre high tea. Ce este high tea sau meat tea? ( A nu se confunda cu afternoon tea) High tea reprezintă o gustare, de seară, servită cu plăcinte cu carne și pâine, plus nelipsita ceașcă de ceai. A fost denumită high tea prin referire la mesele înalte (care erau de fapt de mărime normală) pe care obișnuia să fie servită.  Termenul de high tea a circulat în timpul revoluției industriale, fiind tradițional muncitorilor din fabrici.

Liber-tea and Tea-Getherness - Mișcarea de emancipare feminină și ceaiul

emaciparea feminina si ceaiul

Începând cu 1880 saloanele de ceai au devenit populare în calitate de locuri respectabile unde femeile se puteau întâlni pentru conversații discrete sau chiar pentru a dezbate subiecte de politică.  În cele din urmă saloanele de ceai au fost parte integrantă în demersurile de emancipare feminină din Anglia.

Ceaiul -> Sprijin moral

În al II-lea Război Mondial ceaiul a fost  folosit ca motivație morală pentru soldați. Winston Churchill declara: "The Tea is more important than bullets!" -->Ceaiul este mai important ca gloanțele!

Rămâne la alegerea dumneavoastră de a realiza un debate pe seama afirmației lui Winston Churchill, însă noi am ales să încheiem aici articolul de azi.

Sper că ați descoperit lucruri interesante și ne veți vizita și data viitoare. Pe curând!